Sinne ja takaisin

Kolme viikkoa Euroopassa, kesäkuussa 2013

takaisin

Helsingborg - Helsingør

4.6.2013 tiistai, Helsingborg - Helsingør - Roskilde

aurinkoista, +19 astetta

Krista:

Huonosti nukuttu yö takana, Vandrarhemmissä kehno aamiainen naamaan ja matkaan. Lauttamatkalla Tanskaan huikeus iskee taas - sehän on ihan tossa noin! Lauttamatka kestää 20 minuuttia, saman kuin Suokkiin. Ja näitä lauttoja menee vielä useammin kun niitä. Paikalliset ryntää laivan kahvilaan ostamaan katkarapusmørrebrødjä ylihintaan. Kalja ja viina ovat kai ruotsalaisille halpoja, käyvät täällä hamstraamassa. Hipsterikundilauma oli liikkeellä fillareilla, valmiiksi jo hyvät kaljoittelut menossa. Meinaavatkohan polkea Köpikseen vai oliko Helsingør cool, ennen kuin muut olivat siitä edes kuulleetkaan?

Tanskaan tutustuminen aloitetaan paikallisesta Peugeot -merkkihuollosta. Ranskiksessa on kaksi rengasta jotenkin rikki, korjuuseen. Onneksi on luottokortti ja vakuutus (tai ainakin niin mä haluan hokea ittelleni, ettei rahapaniikki iske). Jeremyclarksonmaiset sedät on ystävällisiä, tarjoavat kaakaota ja tanskalaisia autolehtiä. Ilmeisesti on hauskoin vitsi ikinä, ettei muut osaa tanskaa.


Huomenta! Satamassa on kaikki mukavuudet.


Jep jep.


Taas mennään - Tanskaan tällä kertaa.


Pumpatako renkaat vai eikö pumpata, kas siinä pulma!


Helsingborgin biitsi. Tropical Beach Bar taisi taisi olla nimeltään.


Että osaakin olla ruma laiva siinä.


Merimetsot mestoilla.


Juutinrauma. Pötkäle oikeassa reunassa on Malmön pilvenpiirtäjä Turning Torso.


Pyöräilevä ruotsalainen teinijoukko maistaa jo halvan kaljan.


Tanskassa ollaan, salmen takana Ruotsi.


Loman eka simpukka.


Jeremyclarksoneiden kahvista ja kaakaosta (ja tanskankielisistä autolehdistä) nauttimassa. Autojen rekisterikilvet yrittävät hienovaraisesti kertoa jotain.


Auto on korjattu, tanssatkaamme. Tralala.

takaisin

edellinen - seuraava