Sinne ja takaisin

Kolme viikkoa Euroopassa, kesäkuussa 2013

takaisin

Louisiana - Roskilde

Krista:

Helsingøristä suunnattiin Humlebækiin, Louisianan modernin taiteen museoon, mitä Hippi on hehkuttanut jo vuosia. Suurin osa matkasta ajettiin rantatietä, jota reunusti pienet sievät talot. Osa oli kuin Etelä-Englannista, osa moderneja laatikoita, osa hobittiasumuksia olkikattoineen. Ja taustalla kirkkaansinisenä kimmalteleva meri <3 Louisiana itsessään ei ollut mitenkään valtava eikä kokoelmiltaan muita vastaavia häikäisevä. Kokonaisuus oli vain tajuttoman miellyttävä. Näyttelyt oli hyvin koottu ja suunniteltu ja niistä huokuva orgaaninen fiilis sopi paikan luonnossa poukkoilevaan arkkitehtuuriin. Hippi oli hieman pettynyt, kun muisti paikan erilaisesksi, mutta itse tykkäsin! Erityisesti Tara Donovanin näyttely oli UPEA! Parhaita taidemuseoita, missä oon käynyt, uskaltaisin jopa väittää! Niin ja erityismaininta paikan smørrebrødeille: Nam!

(Jälkihuomio: Köpiksestä tänne kestää junalla ehkä puoli tuntia. Jos moderni taide kiinnostaa, niin oikeasti kannattaa harkita parin tunnin retkeä. Varsinkin kesällä.)

Ilmari:

Museon upein kohta, polveileva ja kumpuileva kapea käytävä, jossa on paljon lasia ja selittämätön tunne että kävelisi metsässä, jossa on siellä täällä ympäristöön saumattomasti sulautuvia taideteoksia, joiden täydellinen paikka on juuri siinä, oli tietenkin suljettu. Ripustivat uutta näyttelyä – ei mikään helppo homma, luulen. Hippi suosittelee silti.


Louisianan taidemuseo Humlebækissä.


Henry Moore.


Ihan tylsä ja epäviihtyisä paikka.


Hienoin taideteos ikinä :)


Hipit ovat sisällä taiteessa.


Kolmannen asteen yhteys.


Huone, jonka jokainen seinä ja katto olivat peilejä ja lattialla vettä ja katosta roikkui väriä vaihtavia lamppuja. Hieno!


Näkymä kahvilan terassilta.


Smørrebrød, nam. Tummaa mallasleipää, piparjuurivoita, kananrintaa, karamellisoitua kinkkua.


Juutinrauman silta horisontissa. Tuo ylitetään noin kolmen viikon päästä.


Taidevarpunenkin haluaisi keskustella moderista taiteesta ja leivänmuruista.


Tuulessa liikkuvia taiteita.


Joan Miró.


Nähdessään tämän merkin...


...on hipin syytä varautua tähän näkyyn.


Hostelli Roskildessa. Riittävän korkea sänky ja oudohkoja seinämaalauksia.


Keskusta. Jo riittää katutaide.


Tove Jansson? Tuskin.


Roskilden tuomiokirkko.


Huoneessa tuntuu, että joku tuijottaisi.

takaisin

edellinen - seuraava