Sinne ja takaisin

Kolme viikkoa Euroopassa, kesäkuussa 2013

takaisin

Hampuri 11/11

musikaalinen suihkulähde

Ilmari:

Välikuolema hotellilla, sitten katsomaan eri isoa kukkaispuistoa (tylsä, liian organisoitu) ja etenkin musiikin tahtiin jumppaavaa ja vilkkuvaa suihkulähdettä (järveä tai lampea) jota kaksi muusikkoa ohjaa livenä. Upea, kerrassaan upea. Lahden epätahtiset vesiurut jäivät kauas taa.

Huomenna Berliini! Eine kleine apparat, putzen putzen autobahn.

Krista:

Hampuri on vähän kuin Berliinin paremmin toimeentuleva serkku. Sellainen, mistä muut Saksan kaupungit vihjailevat Berliinille sukukokouksissa, että sillä on sentään siistit puistot, kansainvälisiä ystäviä ja uudisrakentamista. Täällä on siistiä ja asiallista, ystävällisesti englantia puhuvia ihmisiä ja sillai. Kaikki meidän ikäiset turistit on muualta Saksasta. Ulkkarit on 60+ ja ryhmämatkalla. Then again - tää on vanha satamakaupunki. Ja merimiehillä on nainen joka satamassa... On reeperbahnit, St.Pauli ja krustit. On jotain vaaraa ja sotkua. Siitä ei vaan saanut puolessatoista päivässä kiinni. Vähän harmittaa ja tuntuu ett mun syy - huonosti googlattu. Toisaalta, nyt nähtiin ne "pakolliset", ei tän ihmeempiä olis ees ehtinyt. Silti vähän turistiolo. Että kiertoajelulle vain ja parijonossa oppaan perään. Asiaan on onneksi ratkaisu - tänne täytyy tulla joskus uudestaan :)

Nyt nukkumaan. Unilaulun hoitaa hostellin ulkopuolella juhliva nuoriso ja piipaa-autojen äänet. Perjantai-ilta Hampurissa. Huomenna Berliini ♥

Ilmari bookissa:

Hampuri, päivä 2. Myöhäinen herätys (aamiaista sai yhteen) ja heti alkuun Euroopan suurin pienoisrautatie. Valtava ja täynnä kummia yksityiskohtia, kuten joulupukki huussissa ja laitesukeltava lehmä. Iso pizza kaupungilla. Otto-pojan (Von Bismarck) monumentaalinen ja täyteensprayattu muistomerkki. Elben alittava satavuotias tunneli, johon mennään hissillä (autotkin.) Illalla vielä valoshow perkeleen isossa kukkaispuistossa. Huomenna Berliiniin!


Asemalla on tunnelma.


Laskevan auringon valo tekee kyllä ihmeitä.


Villi veikkaus: miltä vuosikymmeneltä tämä messukeskus on?


Puisto on tosiaan tylsähkö. Ehkä aika oli väärä, kukat kukkineet ja toiset vasta tulossa.


Hipillä on muovipullollinen muovisen makuista kaljaa - ei missään nimessä olutta.


Alkaa.


Ota kuva nyt!


Olisiko kuva parempi nutturalla vai ilman nutturaa?


Tanssivat vedet. Vau.


Väliaika. TV-torni.


Junalla auringonlaskuun.


Hipitär on otettu. Tai sitä närästää.


Hostellin sisäänkäynti illalla.

takaisin

edellinen - seuraava