Sinne ja takaisin

Kolme viikkoa Euroopassa, kesäkuussa 2013

takaisin

Kööpenhamina 9/9

Christiania

20.6.2013 torstai, Kööpenhamina - Jönköping

hiton hikisestä siedettävään

Krista:

Aamulla ei satanut eikä ukkostanut, vaikka sääennuste oli niin luvannut. Pakattiin siis kaikki tavarat ja kaljat (miten kaikkea on ehtinyt kertyä näin paljon?!?) autoon ja lähdettiin vielä tsekkaamaan Christianian hipit. Ihan naurettavan kuuma ja hiostava ilma! Ajatus ei kulje ja hiki valuu. Pusherstreetillä älytön pajari-sumu, salkusta suoraan tarjolla eri laatuja. Lääkkeeksi vain, toki. Viimeksi kauppa ei ollut näin avointa, muistelen. Toisaalta viimeksi häivyttiin pääkadulta nopeasti, tunnelma oli jotenkin niin jäätävä silloin.

Paikallisen kaupan myyjätär iskee silmää, ostetaan jäätelöt (ja Christiania -olut) ja lähdetään kiertelemään. Paikka on nätti, sekava, persoonallinen ja kummallinen. Jos ei olisi niin kuuma, niin täällä kyllä pesisi hippi mielellään.

Ihan kaikkialla haisee jatsitupakalta. Miten nää saa täällä mitään aikaiseksi? Omalla kohdalla jo helle vie kaiken toimintakyvyn, saati että siihen päälle vielä polttelisi jotain. Silti joka puolella nikkaroidaan, korjataan taloja ja rakennetaan uutta. Eipä kaikki täällä voikaa pössytellä. Alue olisi menetetty viranomaisille jo aikoja sitten, jos. Muutenkin ihmetyttää koko paikka: onhan täällä pakko olla osa porukkaa, jotka ei polttele. Osa sitten niidenkin puolesta? Kuitenkin kaupungin kolmesta säännöstä yksi on ettei saa juosta (koska se voi luoda paniikkia). Mitä vittua oikeasti. Älkää olko niin aineissa, että juokseva ihminen ahdistaa. Paikalliset opettaa lapsia(kin) varoittamaan poliisiratsioista. Ei voi huutaa politi, koska se olisi liian selkeää ja rumia sanoja ei haluta opettaa. Huudetaan siis ost (juusto). Jos siis menet vapaakaupunkiin ja paikan läpi kulkee OST -huuto, niin pajarit kannattanee viskata pusikkoon..

Blow it out yer arse!

Now entering hippie territory.

Niin käy joskus.

Äiti hei mua saatana kutsuu.

The hippi venyttelee.

Sivukujilla uskaltaa kuvatakin, pääkadulla kun ei ymmärrettävistä syistä saa.

Tämä on siis vanhaa armeijan aluetta - ja aika hienoa muutenkin.

Järvikin tietty löytyy.

Siellä uiskentelee kummallisia pikku purjelaivoja. Varmaan ankkuroitu pitkällä köydellä pohjaan, kun eivät rantaudu koskaan.

Aika monet talot on tehty ihan itse.

Mitäköhän suomalainen rakennusvalvonta sanoisi tuohon?

Hengailumestan istuinvalikoima, taustalla erikoiskirkon erikoistorni.

Hieman syrjemmällä meininki käy todella viidakkomaiseksi.

Tämä siis aivan keskellä Kööpenhaminaa.

Portaissa on juureva design.

Entisiä armeijan taloja.

Kostean kuumuuden voi melkein haistaa.

Oletko muistanut lyödä lastasi tänään?

Voe rähmä, lausuu nuori Spede toteemista käsin.

takaisin

edellinen - seuraava